Şehit mezarlığına ırkçı saldırısı

Fransa'da, 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Fransız askerlerini barındıran bir mezarlığın Müslüman askerlere ayırılan bir bölümünün önceki gece kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığı belirtildi. İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, dün Arra

Şehit mezarlığına ırkçı saldırısı
Fransa'da, 1. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Fransız askerlerini barındıran bir mezarlığın Müslüman askerlere ayırılan bir bölümünün önceki gece kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, dün Arras kenti yakınlarında bulunan “Notre-Dame de Lorette” isimli mezarlıkta bulunan yaklaşık 148 mezar taşının üzerine sprey boyalarla “İslama ve Müslüman Adalet Bakanı Rachida Dati'ye hakaret eden” yazılar yazıldığını söyledi.

Aynı mezarlığın geçen yıl da saldırıya uğradığını hatırlatan Alliot-Marie, saldırganların yakalanması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Başbakan François Fillon da saldırıyı sert bir dille kınadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya