Seçimler ikinci tura kaldı!

Afganistan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri, adayların yüzde 50’lik oy çoğunluğunu sağlayamaması sebebiyle ikinci tura kaldı.14 Haziran’da yapılacak ikinci tur seçimleri için en güçlü adaylar Abdullah Abdullah ile Ashraf Ghani. 5 Nisan tarihinde yapı

Seçimler ikinci tura kaldı!

Afganistan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri, adayların yüzde 50’lik oy çoğunluğunu sağlayamaması sebebiyle ikinci tura kaldı.

14 Haziran’da yapılacak ikinci tur seçimleri için en güçlü adaylar Abdullah Abdullah ile Ashraf Ghani. 5 Nisan tarihinde yapılan ilk tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eski anti-Taliban Kuzey İttifakı lideri Abdullah Abdullah yüzde 45’lik oranla en çok oyu alan aday. Ashaf Ghani ise yüzde 31,6’lık oyla ikici sırada geliyor. İki adayda yüzde 50’lik oy çoğunluğunu sağlayamadığı için 14 Haziran’da yapılacak ikinci tur seçimleri Afganistan’ın yeni cumhurbaşkanını belirleyecek. İkinci tur seçimlerinin sonuçlarının 22 Temmuz’da açıklanacağı belirtildi.

Seçim Komisyonu Başkanı Nuristani basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Adayların hiçbirisi ilk turda yüzde 50’nin üzerinde oy alamadığı için seçimler ikinci tura kaldı. Bütün Seçim Komisyonu personeli birinci turdan edindiği tecrübelerden yola çıkarak ilk turdaki bazı eksiklikleri tekrarlamayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimler 14 Haziran’da yapılacak ikinci turla sona erecek” dedi.

İkinci tur hakkında görüşleri sorulan Abdulmubin Şagafi, “İkinci tura halkın çok ilgi göstereceğini zannetmiyorum. Çünkü ikinci turda daha çok usulsüzlük olabilir. Ama kendi cumhurbaşkanımızı seçmek için sandığa gitmemiz lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler