Seçim bilançosu: 500 ölü

Polis Perspektifinde 2011 Genel Seçimleri; Tecrübe Paylaşımı, Alınan Dersler ve Geleceğe Yön Verme adlı raporda 157 kilise, 47 caminin de ateşe verildiği açıklandı. Polis Müfettiş Yardımcısı Felix Ogbaudu, yaptığı açıklamada çıkan çatışmalarda ise 6 güven

Seçim bilançosu: 500 ölü

Polis Perspektifinde 2011 Genel Seçimleri; Tecrübe Paylaşımı, Alınan Dersler ve Geleceğe Yön Verme adlı raporda 157 kilise, 47 caminin de ateşe verildiği açıklandı. Polis Müfettiş Yardımcısı Felix Ogbaudu, yaptığı açıklamada çıkan çatışmalarda ise 6 güvenlik görevlisinin öldüğünü ifade etti. Çatışmalardaki insan gücü eksikliği ve lojistik desteğin olmayışına işaret eden Ogbaudu, saldırıların daha çok seçim bürolarına, adayların ev ofislerine, polis karakollarına olduğunu sözlerine ilave etti.

Seçimleri kazanan Jonathan Goodluck'un 30 Mayıs'ta birçok devlet adamının katılımıyla gerçekleştirdiği yemin töreninden birkaç saat sonra Bauçi eyaletinde bombalı saldırı gerçekleşmiş, 12 kişi hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya