Savaş tanrısına 25 yıl ceza!

 4 yıl önce Tayland'da kendilerini Kolombiyalı FARC örgütü üyesi olarak tanıtan ABD ajanlarına ağır silahlar satmaya çalışırken yakalanan 45 yaşındaki Bout, 2010 yılının sonlarında ABD'ye iade edilmişti. ABD'lileri öldürmeye yönelik olarak silah sattığı y

Savaş tanrısına 25 yıl ceza!

 

4 yıl önce Tayland'da kendilerini Kolombiyalı FARC örgütü üyesi olarak tanıtan ABD ajanlarına ağır silahlar satmaya çalışırken yakalanan 45 yaşındaki Bout, 2010 yılının sonlarında ABD'ye iade edilmişti. ABD'lileri öldürmeye yönelik olarak silah sattığı yönündeki suçlamaları reddeden Bout, hiçbir zaman kimsenin ölmesini amaçlamadığını belirterek "Tanrı bu gerçeği biliyor" dedi.

 

 

Savcılar Bout'un sattığı silahların Ruanda, Angola ve Kongo gibi şiddetin yoğun olarak yaşandığı yerlerdeki çatışmaları körüklediğini ve Bout'un aralarında Taliban, PKK ve El Kaide'nin de olduğu örgütlere silah sattığını iddia etti.

 

Eski bir Sovyet hava subayı olan Tacikistan doğumlu Viktor Bout, ünlü aktör Nicolas Cage'in de oynadığı 2005 yapımı "Savaş Tanrısı" isimli filme ilham kaynağı olmuştu. Yakalandığında Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor olan Bout, sahte isimlerle seyahat ediyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler