‘Savaş çıkarsa Çernobil masal kalır’

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kore Yarımadası’nda tansiyonun yükselmesiyle savaş çıkması durumunda 26 Nisan 1986’da Çernobil’de yaşanan nükleer facianın çocuk masalı gibi kalacağı uyarısında bulundu. Almanya’nın Hannover kentinde Almanya Şansölyes

‘Savaş çıkarsa Çernobil masal kalır’

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kore Yarımadası’nda tansiyonun yükselmesiyle savaş çıkması durumunda 26 Nisan 1986’da Çernobil’de yaşanan nükleer facianın çocuk masalı gibi kalacağı uyarısında bulundu.
 
Almanya’nın Hannover kentinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, “Kore Yarımadası’nda tansiyonun yükselmesinden endişeliyiz. Çünkü biz komşuyuz. Allah korusun, bir şeyler olursa Çernobil çocuk masalı gibi kalır” dedi. Bölgede böylesine bir tehdit olup olmadığı ile ilgili açıklamada bulunan Putin “Tehlike var mı yok mu?, Bence, var...” ifadesini kullandı.
 
Kore Yarımadası’nda tansiyonun yükselmesini önlemek için ABD’nin balistik füze denemelerini ertelemesini olumlu değerlendiren Putin, tarafları yıllarca biriken sorunların çözümü için müzakere masasına oturmaya davet etti. Putin, “ABD’nin çok önemli ve doğru bir adım attığını düşünüyorum. Bu adımdan dolayı ABD yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.
 
BAĞLARI KOPARIYOR
 
Bu arada yarın nükleer füze deneyebileceği konuşulan Kuzey Kore, dün dünyadan bağlarını koparma yönünde bir adım daha ileri gitti. Kuzey Kore yönetimi, Güney Kore ile ortak işletilen sanayi bölgesi Kaesong’daki 53 bin çalışanını geri çekeceğini duyurdu. Kuzey’deki sanayi bölgesinin tamamen kapatılıp kapatılmayacağına daha sonra karar verileceği bildirilirken, geçen haftadan bu yana 300 Güney Koreli işçinin bu bölgeden ayrıldığı kaydedildi.
 
NÜKLEER DENEME İÇİN 2 TÜNEL KAZDILAR
 
Güney Kore Birleşme Bakanı Ryoo Kihl-jae, Pyongyang yönetiminin nükleer deneme alanındaki 2 tünelde hazırlık yaptığıyla ilgili istihbarat aldıklarını söyledi.
 
BAN’DAN UYARI
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, K.Kore’yi uyardı. 
 
JAPONYA FÜZELERİ VURACAK
 
Japonya, ülke topraklarını hedef alacak füzeleri vuracağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya