Sarkozy tehdit etti

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Muhammed Merah tarafından işlenen cinayet görüntülerinin ortaya çıkması ile ilgili sert konuştu. Sarkozy, bu görüntüleri yayınlayan kanallara karşı müdahale uyarısı yaptı.Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Guerande şehrine

Sarkozy tehdit etti

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Muhammed Merah tarafından işlenen cinayet görüntülerinin ortaya çıkması ile ilgili sert konuştu. Sarkozy, bu görüntüleri yayınlayan kanallara karşı müdahale uyarısı yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Guerande şehrine yaptığı seçim gezisinde, Katar merkezli El Cezire televizyonunun aldığı kararı olumlu karşıladığını belirterek görüntülerin başka televizyonlar tarafından kullanılmasına müsaade etmeyeceklerin altını çizdi.

Sarkozy, "Eğer görüntüler özel televizyonlar yada terörist guruplara yakın organlar tarafından yayınlanırsa, bu görüntülerin yayınlanmasını engellemek için üzerimize düşen görevi yapmaktan şüphe duymayız." açıklamasında bulundu

Görüntülerin Katar televizyonuna ulaştığının ortaya çıkmasından sonra da Sarkozy El Cezire'ye görüntüleri yayınlamama çağrısında bulunmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı, sabah yaptığı çağrıda da, "Görüntüler eline ulaşabilecek bütün televizyon yetkililerine çağrım hiçbir koşulda bu görüntüleri yayınlamamalarıdır." diye konuşmuştu.

Görüntüler ortaya çıkmasından sonra mağdur yakınları da El Cezire'ye çağrıda bulunmuş, hiçbir haber değeri olmayan, tamamen terörün propagandası amaçlı bu görüntülerin yayınlanmaması çağrısında bulunmuştu.

11 ve 19 Mart tarihleri arasında 7 kişiyi öldüren Muhammed Merah'ın kendi kamerası ile çektiği görüntüler pazartesi günü Katar merkezli televizyon kanalı El Cezire'ye yollanmıştı. Kanalın Paris bürosundan yapılan açıklamada ise görüntülerin hiçbir haber değeri oluşturmadığı ve televizyonun yayın politikasına uygun düşmeyeceği için yayınlanmayacağının altı çizilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya