‘Sarı yelekliler’ eylemi Tel Aviv’e sıçradı

‘Sarı yelekliler’ eylemleri Belçika ve Hollanda'dan sonra Tel Aviv'e sıçradı.

‘Sarı yelekliler’ eylemi Tel Aviv’e sıçradı

Fransa’nın başkenti Paris’te akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek amacıyla 17 Kasım’da başlayan ‘sarı yelekliler’ eylemleri  Belçika ve Hollanda'ya da sıçramıştı.

Fransa ve Belçika’da eylemler sırasında binlerce kişi gözaltına alınırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen hafta konuyla ilgili yaptığı açıklamada bazı vatandaşları kırdığının farkında olduğunu söylemiş ve ‘sarı yelekliler’ protestoları sonrasında bazı acil önlemler alındığını ancak servet vergisinin yeniden düzenlenmeyeceğini açıklamıştı.

Macron’un açıklamalarına rağmen protestolar yayılmaya devam ederken, İsrail’in Tel Aviv kentinde eylemciler elektrik, su ve gıdaya yapılan zamları protesto etti. Eylemler sırasında 10 kişi gözaltına alındı ve sosyal medyada yer alan görüntülerde eylemcilerin sloganları ve polis müdahalesi yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler