Sarı Gelin türküsü belgesel oldu

 Azerbaycan Kültür Bakanı Ebülfes Garayev, birçok milletvekili, kültür ve sanat adamlarının katıldığı etkinlikte, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Başkurdistan, Hakas Cumhuriyeti(Rusya), Gagavuz Yeri (Moldova) sanatçıları "Sarı Gelin" türküsünü kendi dil

Sarı Gelin türküsü belgesel oldu

 

Azerbaycan Kültür Bakanı Ebülfes Garayev, birçok milletvekili, kültür ve sanat adamlarının katıldığı etkinlikte, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Başkurdistan, Hakas Cumhuriyeti(Rusya), Gagavuz Yeri (Moldova) sanatçıları "Sarı Gelin" türküsünü kendi dillerinde seslendirdi.

 

 Filmin yönetmeni Rövşen Nicat, belgeselin yapımında Türk ve Kıpçak tarihi kaynaklarına başvurduklarını belirtti. Rövşen Nicat, Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan ve Rusya Federasyonu'nda çekimleri yapılan ve bu ülkelerdeki tarihçilerin konuya ilişkin bilgilerine yer verilen belgeselin, "Sarı Gelin" türküsüne sahip çıkmaya çalışan bazı çevrelere cevap niteliği taşıdığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler