Sarhoş Bakan krizi

İtalya'nın başkenti Roma'daki G-7 toplantısına sarhoş katıldığı iddia edilen Japonya Maliye Bakanı Şoiçi Nakagava, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa edeceğini açıkladı. Sarhoşluk iddialarını yalanlayan Nakagava, istifa kararına karşın, ek bütçe

Sarhoş Bakan krizi
İtalya'nın başkenti Roma'daki G-7 toplantısına sarhoş katıldığı iddia edilen Japonya Maliye Bakanı Şoiçi Nakagava, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa edeceğini açıkladı.

Sarhoşluk iddialarını yalanlayan Nakagava, istifa kararına karşın, ek bütçenin onaylanmasının beklendiği nisan ayına kadar görevde kalacağını belirtti.

İddialarla ilgili olarak bu türden tartışmalara yol açtığı için özür dileyen Japon Bakan, "bütçe ve ilgili yasalar parlamentonun alt kanadından geçer geçmez istifamı resmen vermeyi planlıyorum" dedi.

Nakagawa, daha önce de, G-7 basın toplantısından önce içki içmediğini, ancak cuma günü katıldığı bir partide şarap içtiğini ve bununla birlikte çok sayıda soğuk algınlığı ilacı aldığını belirterek, içki ve ilaç karışımının yol açtığını savunduğu yaşananlardan ötürü üzgün olduğunu söylemişti.

Muhalefet, bakanın istifa etmesini istemişti. Shoichi Nakagawa, Roma'daki G-7 toplantısı çerçevesinde, Japonya Bankasının yöneticisi Masaaki Shirakawa ile birlikte geçen cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında sözü ağzında gevelemişti. Toplantı sırasında Nakagava'nın başı önüne düşmüş, gözleri kapanmış ve Shirakawa'ya yöneltilen bir sorunun kendisine sorulduğunu sanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya