Sahibinden az kullanılmış havalimanı!

İspanya'da 1 milyar euro değer biçilen Ciudad Real Central Havaalanı sadece 31 bin yolcuda kalınca kapatıldı ve 100 milyon euro'ya satışa çıkarıldı.İspanya'da 1 milyar euro değer biçilen Dünyanın İlk Özel Uluslararası Havaalanı'na 2011 yılı Aralık ayından

Sahibinden az kullanılmış havalimanı!

İspanya'da 1 milyar euro değer biçilen Ciudad Real Central Havaalanı sadece 31 bin yolcuda kalınca kapatıldı ve 100 milyon euro'ya satışa çıkarıldı.

İspanya'da 1 milyar euro değer biçilen Dünyanın İlk Özel Uluslararası Havaalanı'na 2011 yılı Aralık ayından bu yana tek bir uçak bile inmedi.

4 kilometreki kalkış pisti, yıllık 47 bin ton kapasiteye sahip kargo tesisleri ve 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek bir havaalanı bomboş duruyor.

İspanya'nın La Mancha bölgesinde yapılan Ciudad Real Central Havaalanı, Madrid'in 100 mil güneyinde bulunuyor.

1 milyar euro değer biçilen havaalanı şimdi 100 milyon euro'ya satışa çıkarıldı.

2011 Aralık ayında bu havaalanına uçuşlar durdurulmuştu. Havaalanı yapılırken hedef kitle daha çok kamuya açık havaalanlarında uçmaktan bıkmış zenginlerin özel jetleriydi. Ayrıca ticari uçuşlara da hizmete verecekti.

2008'de inşa edilen ve 2009'da kullanıma açılan havaalanı özellikle Andalucia ve Madrid ağırlıklı yolcuları ağırlıyordu.

Havaalanı beklenen ilgiyi görmezken son ticari uçuş 2011'de Vueling tarafından yapıldı. 6 ay süreyle birkaç özel uçuşa daha evsahipliği yapan havaalanı daha sonra kaderine terkedildi. Havaalanı kullanımda olduğu süre boyunca sadece 31 bin yolcuya hizmet verdi.

Dünyanın en geniş uçağı Airbus A380'in rahat bir iniş yapabilmesi sağlayabilecek bir piste sahip olan havaalanını satın alan kişi ya da kurum belki 1 milyar euroluk bir havaalanını 100 milyon euro'ya kapatmış olacak ama aynı zamanda havaalanının 529 milyon euro'luk borcunu da satın almış olacak.

İspanya "Ciudad Real" gibi boş duran bir hayvalet havaalanına daha sahip. Castellon-Costa Azahar Havaalanı 2011 Mart'ta açılacaktı. 150 milyon euro'ya mal olan havalanı Haziran 2013'te hizmete girebildi ve şu ana kadar tek bir ticari uçuşa bile evsahipliği yapamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler