Rusya'ya vizesiz gidiş nasıl olacak

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, vizesiz seyahatlerde yüz seksen (180) gün içinde toplam kalış süresinin doksan (90) günü aşmayacağına dikkat çekildi.Rusya Büyükelçiliği'nce yapılan açıklamada iki ülke arasında 12 Mayıs 2010'de Ankara'da imzalanan Vatandaş

Rusya'ya vizesiz gidiş nasıl olacak

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, vizesiz seyahatlerde yüz seksen (180) gün içinde toplam kalış süresinin doksan (90) günü aşmayacağına dikkat çekildi.

Rusya Büyükelçiliği'nce yapılan açıklamada iki ülke arasında 12 Mayıs 2010'de Ankara'da imzalanan Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşması'nın 16 Nisan itibariyle yürürlüğe gireceğine dikkat çekildi.

Anlaşma uyarınca geçerli umuma mahsus, hizmet (hususi) pasaportunun hamili Rusya Federasyonu ve Türkiye vatandaşlarının, "giriş tarihinden itibaren, diğer ülkedeki kalış süresi kesintisiz olarak otuz (30) günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak, diğer ülkeye girip, çıkacağı ülkeden transit geçeceği ve ülkede geçici olarak kalacağı" belirtildi. Açıklamada şöyle devam edildi: "Diğer ülkedeki toplam kalış süresi yüz seksen (180) gün zarfında doksan (90) günü aşmaz.

Kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak, eğitim kurumlarında öğrenime devam etmek veya diğer sebeplerle otuz (30) günden daha uzun süreli ikamet gerektiren durumlar dahil her bir ülkenin vatandaşları diğer ülkeye topraklarına, bu ülke mevzuatına uygun olarak tanzim edilen geçerli belgeler ve vizeyle girerler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler