Rusya'nın Yalanı Çıktı Ortaya

Kuzey Kutbu'nun dibindeki petrol için iki küçük denizaltıyı deniz dibine gönderdiğini duyuran Rusya'nın tüm dünyayı Titanik filminden alınma görüntülerle kandırdığı ortya çıktı. Görüntüleri servise koyan Reuters Ajansı özür diledi.Rusya, önceki hafta 10 b

Rusya'nın Yalanı Çıktı Ortaya

Kuzey Kutbu'nun dibindeki petrol için iki küçük denizaltıyı deniz dibine gönderdiğini duyuran Rusya'nın tüm dünyayı Titanik filminden alınma görüntülerle kandırdığı ortya çıktı. Görüntüleri servise koyan Reuters Ajansı özür diledi.


Rusya, önceki hafta 10 bilim adamı ve 2 milletvekilinden oluşan bir ekibi, Kuzey Kutbu'nun dibindeki yeraltı zenginliklerinin Rusya'ya ait olduğu iddiasını kanıtlamak üzere 2 Ağustos'ta bölgeye dev bir çıkarma yaptı. Rus ordusuna ait 2 mini denizaltı 4 bin 200 metre derinliğe inip deniz tabanına Rus bayrağını dikti. Rusya devlet televizyonu da denizaltıların görüntülerini canlı olarak tüm dünyaya geçti.

Fakat bu görüntülerde bir gariplik olduğunu fark eden 13 yaşındaki bir Finlandiyalı çocuk; 1997'de Leonardo Di Caprio ile Kate Winslett'in başrolünü oynadığı Titanik filminin DVD'sini inceledi ve görüntülerin filmden alındığını ortaya çıkardı. Ve skandal tüm dünyada yankılandı. Seretin yabancı gazetelere, “Rusya'da insanlara yalan söylediklerini bilirdim ama bu kadarını tahmin etmezdim” dedi.

Rusya'nın Kuzey Kutbu'ndaki petrol ve doğal gaz kaynakları üzerindeki hak iddilarına başta ABD olmak üzere Kanada ve Danimarka sert tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler