Rusya'dan Uçak Düştü

Rusya'nın Habarovsk bölgesinde ülkenin en gelişmiş savaş uçaklarından birinin bu sabah yere çakıldığı, pilotların fırlatma sistemini kullanarak kurtulduğu bildirildi. Rus haber ajansları, sabah saatlerinde eğitim uçuşu yapan uçağın henüz belirlenemeyen bi

Rusya'dan Uçak Düştü

Rusya'nın Habarovsk bölgesinde ülkenin en gelişmiş savaş uçaklarından birinin bu sabah yere çakıldığı, pilotların fırlatma sistemini kullanarak kurtulduğu bildirildi. Rus haber ajansları, sabah saatlerinde eğitim uçuşu yapan uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı düştüğünü belirterek, uçaktaki iki pilotun fırlatma sistemi sayesinde kurtulduğunu duyurdular.

Hava Kuvvetleri yetkilileri, uçağın yerleşim alanının bulunmadığı bir bölgeye düşmesi sayesinde can veya mal kaybının olmadığını belirterek, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydettiler. Rus Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Albay Aleksandır Drobişevski, haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, kazadan sonra tüm SU-24 tipi uçakların uçuşlarının askıya alındığını açıkladı. Drobişevski, olay yerine giden ekibin yaptığı ön incelemenin, uçağın teknik nedenlerden dolayı düştüğünü gösterdiğini söyledi.

Rusya'nın ve Sovyetler Birliği'nin gururu olarak gösterilen Su-24 uçaklarında Tornado ve Mirage 2000 uçaklarındaki gibi iki koltuk ve ikiz motor bulunuyor. 1970'li yıllardan beri kullanılan SU-24 tipi uçaklar, son teknolojiyle donatılan SU-34 tipi uçaklarla değiştirilecek. SU-24 tipi uçakların uçuşları geçen yıl da değişik bölgelerde düşen 3 uçak nedeniyle iptal edilmiş, ama sonra yeniden başlatılmıştı


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya