Rusya'dan Türkiye’ye gıda ambargosu!

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev’in, gerekirse Türkiye’den yaş meyve ve sebze alımını durdurabilecekleri ve Türkiye’ye gönderilen tahıl ihracatının da başka ülkelere yönlendirebileceği şeklindeki sözlerine Moskova’dan “düzeltme” geldi.   Rus TASS haber

Rusya'dan Türkiye’ye gıda ambargosu!
Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev’in, gerekirse Türkiye’den yaş meyve ve sebze alımını durdurabilecekleri ve Türkiye’ye gönderilen tahıl ihracatının da başka ülkelere yönlendirebileceği şeklindeki sözlerine Moskova’dan “düzeltme” geldi.
 
Rus TASS haber ajansına konuşan bir hükümet yetkilisi Türkiye’ye gıda ambargosunun hükümetin gündeminde olmadığını ve bu konunun kabinede tartışılmadığını söyledi.
 
Tkaçev, dün sabah “Rusya ithalatında Türk sebzelerin payı yüzde 20. Sebze ithalatını, öncelikle domatesi İran, Fas, İsrail, Azerbaycan ve Özbekistan sebzeleriyle ikame edebiliriz” demişti.
 
Rusya’nın Ukrayna krizi nedeniyle kendisine yaptırım uygulayan ABD, AB, Kanada ve Norveç’ten yaptığı gıda ithalatını 1 yıllığına kesmesi, Türkiye’nin gıda ihracatında önemli artışa yol açmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler