Rusya'dan şok Kürdistan çıkışı!

Rusya Bağımsız Kürdistan'ın kurulmasının ihtimal dahilinde olduğunu açıkladı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, IŞİD ve diğer terörist grupların Irak'ı parçalanmaya götürmesi durumunda, bağımsız Kürdista

Rusya'dan şok Kürdistan çıkışı!
Rusya Bağımsız Kürdistan'ın kurulmasının ihtimal dahilinde olduğunu açıkladı.
 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Kremlin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, IŞİD ve diğer terörist grupların Irak'ı parçalanmaya götürmesi durumunda, bağımsız Kürdistan ve diğer bazı oluşumların ortaya çıkabileceğini söyledi.
 
Ria Novosti'ye özel açıklamada bulunan Bogdanov, "Rusya, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana. Ancak Moskova, terör gruplarının ülkeyi parçalamaya götürmesi durumunda bağımsız bir Kürdistan ya da bir takım oluşumların ortaya çıkma ihtimalini gözardı etmiyor." dedi.
 
Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini kaydeden Bakan Yardımcısı, "Teröristlerin saldırıları sonucu sadece Irak'ta değil, Ortadoğu'da bazı bölgelerde de aşırılık yanlısı ve İslami ideolojilere dayalı devlet yapılanmaları ortaya çıkabilir. Bu konjonktürde etnik temeli dayalı Ortadoğu coğrafyasının farklı bölgelerinde de yapılanmaların ortaya çıkması muhtemel." şeklinde konuştu.
 
Bogdanov'a göre Irak'ta halifeliği ilan eden IŞİD, Irak'ın dışında, Suriye, Lübnan, Filistin ve Ürdün'ü de içine alacak şekilde geniş bir coğrafyada etkinlik kurmak istiyor. Rusya, uluslararası örgütler, bölge ülkeleri ve yerel gruplarla görüşerek Irak'ın bütünlüğünün korunması için çalışıyor.
 
UKRAYNA ÖRNEĞİ ESAD'İN DIŞ GÜÇLERE GÜVENİNİ ZEDELEDİ
 
Batılı ortakların Ukrayna'nın meşru Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'le 21 Şubat'ta anlaşma imzaladığını, sonra da buna uymadıklarını hatırlatan Bogdanov, "Ukrayna'da 3 muhalif lider, Fransa, Almanya ve Polonya'nın da katılımı ile anlaşma imzaladı. Yanukoviç anlaşmanın gereklerini yerine getirdi. Diğerleri imzalarının arkasında durmadı. Orada gerçekleşen devrim atılan imzalara rağmen yapıldı. Mesela buradan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed nasıl bir sonuç çıkarır? Siz dış garantörlere nasıl güvenebilirsiniz?" eleştirisi getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler