Rusya'dan kritik Suriye yasağı

 Kararda, önceki gün Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden kalkan ve Rusya'nın Kazan kentine uçmakta olan bir Rus yolcu uçağının Suriye hava sahasını geçerken füze saldırısı ile tehdit edildiği yönündeki haberlerin etkili olduğu belirtiliyor. Bir sonraki emre k

Rusya'dan kritik Suriye yasağı

 

Kararda, önceki gün Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden kalkan ve Rusya'nın Kazan kentine uçmakta olan bir Rus yolcu uçağının Suriye hava sahasını geçerken füze saldırısı ile tehdit edildiği yönündeki haberlerin etkili olduğu belirtiliyor.
 
Bir sonraki emre kadar yasağın devam edeceğini ifade eden Rosaviatsiya, "Federal havayolu ajansı ticari çıkarların, insanların yaşamlarının güvenceye alınmasından daha önemli olduğunu düşünmüyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
İnterfaks haber ajansına göre, önceki gün iki füze ile ateş edilen Rus uçağında en az 159 yolcu bulunuyordu. Pilotun manevra yapması sonucu hiç kimsenin zarar görmediğine dikkat çekildi. Kazan havalimanına inen uçakta yapılan incelemelerde herhangi bir hasar tespit edilmedi.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı ise olayla ilgili Suriye hükümetinden açıklama talep etti.
 
Rusya Turizm Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada da bölgede devam eden iç savaşın uçakların güvenliğini tehdit ettiği uyarısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya