Rusya'dan İran'a soğuk duş!

Rus RT televizyonunda yayınlanan "Spotlight" programına katılan Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, Moskova’nın İran ile Kuzey Kore’yi büyüyen nükleer tehditler olarak görüp görmediği şeklindeki soruya, "Tehdit her zaman vardır" diye cevap verdi.Ma

Rusya'dan İran'a soğuk duş!

Rus RT televizyonunda yayınlanan "Spotlight" programına katılan Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, Moskova’nın İran ile Kuzey Kore’yi büyüyen nükleer tehditler olarak görüp görmediği şeklindeki soruya, "Tehdit her zaman vardır" diye cevap verdi.

Makarov, gerçek nükleer tehdidin gayrimeşru yollardan nükleer silah üreten ülkelerden kaynaklandığını belirterek, "Nükleer silaha sahip olmadığını söyleyen birçok ülkenin elinde aslında bu silahların bulunduğunu biliyoruz" dedi. Makarov bu konuda herhangi bir ülke ismi vermedi.

Nükleer silahların aşırı uçların ellerine düşmesi halinde uluslar arası güvenliğin ciddi şekilde tehlikeye gireceğini söyleyen Makarov, "Dolayısıyla belli bazı ülkelerin nükleer silah elde etmesi senaryosu da her zaman masada. Bu tehdidin gerçekçi bir tehdit olduğu konusunda Amerikalı muhataplarımızla hemfikiriz" diye konuştu.

Makarov, ABD ile ortak bir füzesavar sistemi üretme konusunda görüş birliğinde olmalarının da bu tür bir tehdidin varlığını kabul ettikleri anlamına geldiğini gösterdiğini ifade ederek, "Biz, bu türlü tehditlere karşı ortak çalışmalıyız, diyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya