Rusya'dan füzeli cevap

Rusya'nın bugün Topol RS-12M tipi bir balistik füze denediği bildirildi. Rusya Stratejik Amaçlı Füze Askerleri Basın Merkezi Başkanı Albay Aleksandır Vovk, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, füzenin, ülkenin kuzeyindeki Plesetk üssünden daha önce

Rusya'dan füzeli cevap
Rusya'nın bugün Topol RS-12M tipi bir balistik füze denediği bildirildi.

Rusya Stratejik Amaçlı Füze Askerleri Basın Merkezi Başkanı Albay Aleksandır Vovk, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, füzenin, ülkenin kuzeyindeki Plesetk üssünden daha önce planladıkları şekilde yerel saatle 14:36'da (TSİ 13:36) fırlatıldığını söyledi.

Vovk, başlıca amacın, füzenin kullanım süresinin uzatılması çerçevesinde temel teknik parametrelerini kontrol etme ve karadan fırlatılan füzeler gibi askeri malzemelerin test edilmesi olduğunu söyledi.

1 TONLUK SAVAŞ BAŞLIĞI TAŞIYOR

Moskova Termal Mühendislik Enstitüsü'nde üretilen Topol füzeleri 3 aşamalı kıtalar arası balistik füze özelliğine sahip bulunuyor. Maksimum menzili 10 bin kilometre olan ve bir tonluk savaş başlığı taşıyan füzeler yaklaşık 45 ton ağırlığa sahip.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya