Rusya’dan Erdoğan’a cevap

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kongresi kürsüsünden Rusya, Çin ve İran’a yaptığı “Suriye konusunda görüşlerinizi gözden geçirmelisiniz” çağrısına Moskova’dan tepki geldi. Rus hükümetinin resmi yayın organı ‘Rossiyskaya Gazeta’ gazetesinde yayı

Rusya’dan Erdoğan’a cevap

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kongresi kürsüsünden Rusya, Çin ve İran’a yaptığı “Suriye konusunda görüşlerinizi gözden geçirmelisiniz” çağrısına Moskova’dan tepki geldi.
 
Rus hükümetinin resmi yayın organı ‘Rossiyskaya Gazeta’ gazetesinde yayınlanan ‘Tek bilinenli denklem’ başlıklı haberde, Erdoğan’ın çağrısına yanıt vermeden önce Türkiye’deki siyasi gelişmeler ilginç bir üslûpla incelenerek şöyle deniyor:
 
22 yıl iktidar
 
Türkiye’deki İslamcıların mutluluktan dans ederek zafer marşı söylemelerinin tam zamanı. Erdoğan, basit iç siyasi kombinasyonlarla en az 12 yıl daha iktidarı elinde tutma formülünü bulmuşa benziyor. Ankara’da parlamenter yönetime sadece 2 yıl daha sevinebilecekler. Sonra Türkiye’de başkanlık seçimleri yapılacak. Beklenmedik bir gelişme yaşanmaz ise Erdoğan kazanacak. Erdoğan oldukça kolay bir şekilde orduyu dize getirdi. Otoritesi ise düşmek yerine tam tersine tırmandı. Dış politikada yapılan hatalar bile onun otoritesine gölge düşürmedi. Toplam 22 yıl Türkiye’nin başında kalmış olacak.
 
Şam yem yapılmıyor
 
Türk toplumu böyle bir gelişmeden pek rahatsız görünmüyor. Nedense Türkiye’yi, Rusya’nın, Çin’in ve İran’ın Suriye konusunda takındığı tavır rahatsız ediyor. Şam rejimini komşulara yem yapmadıkları için bu ülkelere kızgınlık dile getiriliyor. Halbuki Erdoğan 2002’de başbakan olurken tüm çevre ülkelerle iyi komşu olmak istediklerini söylüyordu. Bu vaatlere ne oldu?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya