Rusya'dan ABD'ye Gözdağı

Rusya Savunma Bakanlığı basın merkezi tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren Moskova vilayetine bağlı Elektrostal şehrindeki askeri birlikte beşinci kuşak C-400 füzelerinin göreve başlayacağı bildirildi. ABD ve Fransa yapımı benzeri roketlerle k

Rusya'dan ABD'ye Gözdağı

Rusya Savunma Bakanlığı basın merkezi tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren Moskova vilayetine bağlı Elektrostal şehrindeki askeri birlikte beşinci kuşak C-400 füzelerinin göreve başlayacağı bildirildi.

 ABD ve Fransa yapımı benzeri roketlerle kıyaslandığında teknik özelliklerine göre çok büyük üstünlükleri bulunan C-400 füzelerinin en ileri elektronik ve hesaplama sistemleriyle donatıldığı belirtiliyor. İlk önce büyük kentlerin hava savunmasında kullanılacak olan C-400 füzelerinin 30-40 yıl içinde ise Rus hava savunma sisteminin temelini oluşturması planlanıyor.

Rusya Hava Savunma Kuvvetleri Başkomutanı Aleksandr Zelin, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni C-400 füzesinin en hızlı hareket özelliğine ve hiçbir füze tarafından vurulamayan taktik menzilli roketleri bile vurma özelliğine sahip olduğunu belirtti.

C-400 füzelerinin 60 metreden aşağıda uçan hedefleri vuramayan Amerikan yapımı Patriot'lardan farklı olarak her bir hedefi 10 metre yükseklikte bile vurabildiğini ifade eden Zelin, C-400'ün 30 dakikada hazır konuma gelen

Patriot'lardan farklı olarak 5 dakika içinde hazır konuma gelebildiğini belirtti. Zelin ayrıca, sistemin her defasında hedefe göre farklı bir tarafa yer değiştirmesine gerek kalmadan her yönden gelecek roketi vurma özelliği bulunduğunu da söyledi.

C-400 füzelerinin C-300 füzesinden farkına da değinen Zelin, C-300 füzesinin aynı anda 6 hedefi vurma kapasitesine karşı C-400'lerin 12 hedefi birden vurma özelliği bulunduğunu ve C-400 füzesinin C-300 füzelerinin vurmayacağı 2 bin 800 m/san hızında ve 16 km yüksekliğindeki hedefleri bile vurabildiğini söyledi. Bu arada C-400 füzelerinin 400 km uzaklığındaki hedefleri vurabildiği ve uçuş yüksekliğinin ise 30 km olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler