Rusya'da patlama; 13 ölü, 100 yaralı

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'de akşam saatlerinde meydana gelen iki ayrı patlamada 13 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla da yaralı var. Güvenlik kaynakları gece geç saatlerde hastaneye kaldırılan yaralıların bir

Rusya'da patlama; 13 ölü, 100 yaralı

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'de akşam saatlerinde meydana gelen iki ayrı patlamada 13 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla da yaralı var.

 

Güvenlik kaynakları gece geç saatlerde hastaneye kaldırılan yaralıların bir kısmının da yaşamını yitirdiğini ve ölü sayısının 20'ye ulaştığını kaydetmişti.

Ria Novosti'nin polis kaynaklarından edindiği bilgiye göre yerel saatle 22:20'de meydana gelen ilk patlama polis merkezinin yakınında gerçekleşti. Bölgeye güvenlik güçleri ve kurtarma ekiplerinin gelmesinin ardından 10 dakika sonra da ikinci bir patlama oldu. Ölü ve yaralıların ikinci patlama ile arttığı belirtiliyor. Güçlü patlamalar tüm kentten duyuldu.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Kurumu sözcüsü Nikolay Sintsov patlayıcının 30-50 kilogram TNT'ye denk olduğunu söyledi.

Güvenlik birimlerine yakın kaynakların verdiği bilgiye göre ilk patlama bir aracın içinde gerçekleşti. Ancak intihar eylemi olup olmadığı henüz netleşmedi. Polis kaynakları, çifte saldırının terör eylemi olma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Interfax haber ajansı ölü sayısının artabileceğinden endişe edildiğini, çıkan yangın ve patlamadan en az 20 aracın etkilendiğini duyurdu.

Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Dağıstan'da son dönemde intihar saldırı artmaya başladı. Mart ayında bir intihar eylemcisi kadın polis noktasında üzerindeki düzeneği patlatmış, beş polis yaşamını yitirmişti.

Dağıstan Cumhurbaşkanı Magomedsalam Magamedov Moskova ziyaretini yarıda keserek Mahaçkale'ye döndüğü gelen bilgiler arasında. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler