Rusya Trabzon'la dostluk istiyor

Bazı ziyaretlerde bulanmak üzere Türk Dünyası Aydınlar Ocağı'nın davetlisi olarak Trabzon'a gelen Tacettin, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, tarihi süreç içerisinde bir zorluklar yaşasalar da dini ve milli değerlerini koru

Rusya Trabzon'la dostluk istiyor

Bazı ziyaretlerde bulanmak üzere Türk Dünyası Aydınlar Ocağı'nın davetlisi olarak Trabzon'a gelen Tacettin, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, tarihi süreç içerisinde bir zorluklar yaşasalar da dini ve milli değerlerini korumasını bildiklerini söyledi.

Türkiye Müslümanları ile kardeşlik bağlarının gelişmesinin Türkiye-Rusya dostluğuna da katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Tacettin, "Ziyaretimizin amacı da bu dostluğu geliştirmek. Türkiye ve Rusya arasında ekonomik, siyasi ve dini konularda işbirliği yapmayı umut ediyoruz." dedi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzaladıkları protokol çerçevesinde Türkiye'den gelen öğretmenlerin Rusya'da çocuklarına dersler verdiğini de anlatan Tacettin, bölgede açılan Türk okullarının da gençlerinin yetişmesine ve Türkiye Rusya yakınlaşmasına önemli katkılar sağladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler