Rusya Tartus'tan çekiliyor mu?

 Rusya'nın Suriye'deki Tartus deniz üssünde bulunan 80 personel ve teknik ekipmanın PM-138 adlı teknik gemiye yüklenerek tahliye sürecine hazırlık yapıldığı yönündeki iddialar yalanlandı. Rusya Karadeniz Filosu kaynakları Interfax’a yaptığı açıklamada, “T

Rusya Tartus'tan çekiliyor mu?

 

Rusya'nın Suriye'deki Tartus deniz üssünde bulunan 80 personel ve teknik ekipmanın PM-138 adlı teknik gemiye yüklenerek tahliye sürecine hazırlık yapıldığı yönündeki iddialar yalanlandı.

 

Rusya Karadeniz Filosu kaynakları Interfax’a yaptığı açıklamada, “Tartus’da durum sakin. Personelimiz normal işlevlerini sürdürüyor. PM-138 adlı teknik gemi önceden planlandığı şekilde Eylül sonunda Sivastopol’a gelecek. Yerine bir başka Karadeniz Filosu’na ait gemi gidiyor.” dedi.

 

Kaynak şimdilik planda herhangi bir değişiklik yapılmasını gerektirecek olağanüstü bir durum olmadığını, lojistik malzeme ve personelin gemiye yüklenmesi için de herhangi bir talimat verilmediğini söyledi.

 

Vzglad ve İzvestia’da yer alan haberlere göre Tartus üssünden bir kaynak 80 kadar Rus personel ve teknik ekipmanın PM-138 adlı gemiye yüklendiği ve tahliye için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emrinin beklendiğini yazmıştı.

 

Haberlerde, Rus yetkililerin üste bulunan üç depo ve bir idari binayı da Suriyeli yetkililere teslim etmek için hazırlıklarını sürdürdüğü ifade edilmişti.

 

İzvestia gazetesi Tartus üs komutanı Dmitri Jivoronkov’a dayandırdığı haberinde hükümet güçleri ve muhalefet arasındaki çatışmaların Rus deniz üssüne kadar dayanma ihtimaline binaen, üssün kara bölümünde tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiğini öne sürmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler