Rusya gözünü boğazlara dikti

Rusya gözünü Boğazlar'a dikti. Türkiye'nin Montrö Anlaşması'ndan çıkıp, Boğazların Rusya ve Türkiye'nin ortak kontrolüne girmesini savunan Rusya'nın bir de tuhaf önerisi var. ABD'yi uzak tutmak için Boğazlar'a mayın döşeyelim! ABD KARADENİZ'DE ÜS PEŞİNDE

Rusya gözünü boğazlara dikti

Rusya gözünü Boğazlar'a dikti. Türkiye'nin Montrö Anlaşması'ndan çıkıp, Boğazların Rusya ve Türkiye'nin ortak kontrolüne girmesini savunan Rusya'nın bir de tuhaf önerisi var. ABD'yi uzak tutmak için Boğazlar'a mayın döşeyelim!

ABD KARADENİZ'DE ÜS PEŞİNDE
İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesine göre ABD yaklaşan kış nedeniyle gemilerin Karadeniz'den dönüşünün hava şartlarından etkilenmesini bahane ederek gemileri kalıcı olarak Gürcistan'da konuşlandırmanın peşinde. Amerikan yönetimi Gürcistan'dan Poti ya da Batum'a kurulacak bir deniz üssü için gerekli izini aldı ancak Ankara Karadeniz'de bir kalıcı üsse sıcak bakmıyor.

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Izvestia, Gürcistan-Rusya savaşı sonrasında bölgeye yardım taşıyan Amerikan savaş gemilerinin geçişi büyük sorunlara neden olan Montrö Antlaşması'nın Rusya ile Türkiye arasında revize edilebileceğini iddia etti.

BOĞAZLAR'IN KONTROLÜ ANKARA VE MOSKOVA'NIN OLSUN

NATO güçlerinin Karadeniz'deki varlığını engellemek için Rusya'nın ne yapabileceğini masaya yatıran gazete, Karadeniz filosunun eski komutanının görüşlerine yer verdi:

“Montrö son krizde delindi. Anlaşma bir kez delinince gerisi gelir. Türkiye'nin NATO'ya karşı büyük yükümlülükleri var. Ankara-Moskova arasında imzalanacak ikili anlaşma bunun önüne geçer. Boğazlar'ın kontrolü Ankara ve Moskova'nın elinde olursa ABD'ye darbe indirir.”

TÜRKLER BU ÖNERİYE SICAK BAKIYOR!

Karadeniz filosunun eski komutanı Eduard Baltin'in “Askeri seçenek zayıf bir olasılık” sözlerini aktaran gazete, Türkiye ile Rusya'nın Montrö Sözleşmesi'nden çekilebileceğini ileri sürdü. İki ülkenin imzalayacakları bir belgeyle Boğazları ortaklaşa yönetebileceğini savunan gazete, bu durumda ABD'nin zor durumda kalacağını belirtti ve “Türk tarafının bu senaryoya sıcak bakabileceğini ima ettiğini öğrendik” diye yazdı.

BOĞAZI MAYINLAYALIM!

İzvestiya manşet haberinde Amerikan savaş gemilerinin Karadeniz'e girmesini engellemek amacıyla alınabilecek askeri önlemleri de araştırdı ve “Türk sultanlarının yaptığı gibi Boğaz'a zincir çekmek gerekmiyor, artık başka yollar var” diye yazdı. Moskova kruvazörünün Boğaz'ı geçen Amerikan ve NATO gemilerine karşı kullanılabileceğini ya da Akdeniz'e çok amaçlı nükleer denizaltılar gönderilebileceğini belirten İzvestiya, “Bir diğer seçenek ise 1916 yılında Rus Amiral'in yaptığı gibi Boğazı mayınlamak. O zaman ne Türk ne de Alman gemileri Karadeniz'e girmeye cesaret edememişti. Ya da Boğaz'ı kapatmak için eski gemiler batırılabilir” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya