Rusya çıkarma gemisi yolluyor

 Rus deniz piyadelerini Suriye’ye hangi savaş gemilerinin taşıyacağı sonunda belli oldu. Bu bilgi, Rusya tarafından sır gibi saklanıyordu.Rusya Deniz Kuvvetleri tarafından Interfax ajansına yapılan açıklamada, Karadeniz Filosu'na bağlı iki çıkarma gemisi

Rusya çıkarma gemisi yolluyor

 

Rus deniz piyadelerini Suriye’ye hangi savaş gemilerinin taşıyacağı sonunda belli oldu. Bu bilgi, Rusya tarafından sır gibi saklanıyordu.

Rusya Deniz Kuvvetleri tarafından Interfax ajansına yapılan açıklamada, Karadeniz Filosu'na bağlı iki çıkarma gemisi “Nikolay Filçenkov” ile “Tsezar Kunikov” Suriye’ye hareket etmek üzere sefere hazırlandığı bildirildi.

“Plan dışı sefer” adı verilen Tartus çıkarmasına katılacak iki savaş gemisinin Sivastopol limanından ayrılış tarihi ve saati ise belirtilmedi.

İstanbul ile Çanakkale boğazlarından geçecek iki Rus savaş gemisinde bulunan deniz piyade sayısı hakkında da bilgi verilmedi.

Suriye’deki Rus deniz üssü Tartus’a plan dışı seferin nedeni olarak ise üssün olası saldırılardan korunması ve gerektiğinde Suriye’de bulunan Rus vatandaşlarının ülkeden güvenli bir bir şekilde çıkartılması gösterildi.

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise önceki gün bir açıklama yaparak Suriye’ye gidecek savaş gemilerine havadan destek vereceklerini söylemişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya