Rusya askeri müdahaleye başlıyor!

Kırım'da gerilim giderek tırmanıyor. Rusya'nın 6 bin ek asker göndermesi üzerine Ukrayna ordusu alarm duruma geçti. Gerilimi tırmandıran son hamle ise Putin'den geldi. Putin, Ukrayna'ya bağlı özerk Kırım'da silahlı güç kullanılması için parlamentodan izin

Rusya askeri müdahaleye başlıyor!

Kırım'da gerilim giderek tırmanıyor. Rusya'nın 6 bin ek asker göndermesi üzerine Ukrayna ordusu alarm duruma geçti. Gerilimi tırmandıran son hamle ise Putin'den geldi. Putin, Ukrayna'ya bağlı özerk Kırım'da silahlı güç kullanılması için parlamentodan izin istedi.

PUTİN, ASKER GÖNDERMEK İÇİN MECLİS'TEN İZİN İSTEDİ

Rusya Parlamentosu'nun, Devlet Başkanı Vlademir Putin'e, "Kırım'da durumun istikrara kavuşması için gereken tedbirlerin alınması" çağrısında bulunmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya bağlı özerk Kırım'da silahlı güç kullanılması için parlamentoya teklif götürdü.

GEREKÇE: RUS PERSONELİN KORUNMASI

Putin'in bu teklifine, Kırım'da yaşayan Rus kökenli vatandaşların ve buradaki Rus askeri üssünde görevli personelin korunması ihtiyacı gerekçe gösterildi.

KREMLİN AÇIKLAMA YAPTI

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Ukrayna'daki sıra dışı durum; Rusya Federasyonu vatandaşlarının, soydaşlarımızın ve bu ülke topraklarındaki askerlerimizin can güvenliğine yönelik tehditle bağlantılı olarak... Rusya Federasyonu'na bağlı silahlı kuvvetlerin, Ukrayna'daki sosyo-politik durum normalleşene kadar bu ülkede kullanılması için teklif sunuyorum" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya