Rusya ABD gemileri için takipte

Özellikle Türkiye'yi zor durumda bırakan ABD'ye ait NATO savaş gemileri, Boğazlar'ı kullanıp Karadeniz'e geçişlerini teker teker tamamlıyor. Rusya sessiz sedasız izliyor. Çünkü aslında durum şöyle özetleniyor: Her geminin altında, bir Rus denizaltısı gezi

Rusya ABD gemileri için takipte

Özellikle Türkiye'yi zor durumda bırakan ABD'ye ait NATO savaş gemileri, Boğazlar'ı kullanıp Karadeniz'e geçişlerini teker teker tamamlıyor. Rusya sessiz sedasız izliyor. Çünkü aslında durum şöyle özetleniyor: Her geminin altında, bir Rus denizaltısı geziyor.

Gürcistan'a insani yardım götürmek için Türk Boğazları'nı kullanıp Karadeniz'e geçen Amerikan savaş gemileri teker teker görevlerini tamamlıyor. Rusya önceleri karşı çıktıysa da Amerikan savaş gemileri hiçbir zorlukla karşılaşmadan insani yardımlarını Gürcistan limanlarına bırkaıp dönüyor.

Boğazlardan önceki gün geçiş yapan ABD'nin 'US Naval Ship Pathfinder' adlı 55 personeli bulunan savaş gemisi, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne (VTS), varış noktası olarak 'Karadeniz'e çıkıyorum' bilgisini vermekle yetinmişti.

"NATO gemilerini 20 dakikada batırabiliriz"

Rusya Karadeniz Filosu'nun eski komutanı Amiral Eduard Baltin ise ani bir çıkış yaparak "Karadeniz'de bulunan NATO gemilerinin tamamını 20 dakikada batırabiliriz" demişti.

Çünkü, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne (VTS), varış noktası olarak 'Karadeniz'e çıkıyorum' bilgisini vermekle yetinen Amerikan gemileri, aslında Rusya'nın sıkı takibindeydi.

Amerikan gemilerine sualtı takibi

Açıklanmasına gerek olmayan durumun özetine göre "Karadeniz'e giren her Amerikan gemisinin altında Rus denizaltıları vardı". Üstelik bunu Amerika da biliyor.

Geniş bir denizaltı filosu bulunan Rusya, Karadeniz'i de, Baltık Denizini de, denizaltılarıyla kontrol ediyor. Kuzey Kutbu'nda da her an Rus denizaltıları devriye geziyor.

Sovyetler döneminde Ukrayna'da kurdukları dev "Yeraltı Denizaltı Üssü"nü çoktan boşaltmış olan Ruslar, denizaltılarını şimdi Karadeniz'in başka noktalarına taşımış durumda.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Andrey Nesterenko'ya göre dün Karadeniz'de, 2 Amerikan, 1 İspanyol, 1 Alman ve 1 Polonya gemisi bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya