Rusya 33 Türk'ü gözaltına aldı

Rusya'nın Urallar'daki Tümen kentinde 33 Türk işçinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığı bildirildi. Tümen Bölgesi Göç Servisi Başkanı Eduard Kumışev yaptığı açıklamada, “Önde gelen bir inşaat şirketinde çalışan 33 Türk işçi gözaltına alındı. Daha önc

Rusya 33 Türk'ü gözaltına aldı
Rusya'nın Urallar'daki Tümen kentinde 33 Türk işçinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığı bildirildi. Tümen Bölgesi Göç Servisi Başkanı Eduard Kumışev yaptığı açıklamada, “Önde gelen bir inşaat şirketinde çalışan 33 Türk işçi gözaltına alındı. Daha önce Perm, Çelyabinsk ve Moskova'da çalışan Türk işçiler, bu kentlerdeki projeler dondurulunca Tümen'e gönderildi. Başka kentlerde çalışmak üzere Rusya'ya gelen bu işçilerin Tümen'de çalışma izni bulunmuyor. Gözaltına alınan işçiler idari cezaya çarptırıldı, işverene ise 900 bin ruble (25.5 bin dolar) ceza kesildi” dedi.

Rus yetkili, bölgede kaçak çalıştıkları tespit edilen yaklaşık 4 bin göçmenin büyük çoğunluğunu Türk, Koreli ve Çinlilerden oluştuduğunu söyledi.

Göçmenlerin yerli halkın 'Ekmek kapısını kapattığı' öne sürülen Rusya'da, Başbakan Putin'in talimatıyla göçmen kotalarının yarı yarıya azaltılmasının önü açıldı.

Yetkililer, bahardan itibaren Moskova ve civar ilçelerde pilotsuz uçaklarla göçmen avına çıkılacağını duyurdu. Göçmen akışının en yoğun olduğu mart-nisan döneminde başlatılacak uygulamayla grup halinde yaşayan illegal göçmenlerin havadan tespit edilerek yakalanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya