Ruslara da bilgi satacaktı

Son birkaç yıl içinde ABD'ye 300 civarında gizli belgeyi para karşılığında teslim eden Alman istihbarat servisi (BND) ajanının, Rusya'da bilgi satma teklifinde bulunduğu öne sürüldü. Spiegel dergisinin haberine göre Alman karşı casusluk yetkilileri, adı a

Ruslara da bilgi satacaktı
Son birkaç yıl içinde ABD'ye 300 civarında gizli belgeyi para karşılığında teslim eden Alman istihbarat servisi (BND) ajanının, Rusya'da bilgi satma teklifinde bulunduğu öne sürüldü. Spiegel dergisinin haberine göre Alman karşı casusluk yetkilileri, adı açıklanmayan 31 yaşındaki ajandan 3 hafta önce Rus Konsolosluğu'na gönderilen bir elektronik posta belirledi. Ajan, mesajda Rus yetkililere, ABD tarafıyla yaptığı gibi "işbirliği" önerisinde bulunuyordu. Derhal ajanı izlemeye alan yetkililer, çift taraflı çalışan BND görevlisinin son 2 yılda birçok kez Avusturya'da ABD'li ajanlarla buluştuğunu ve teslim ettiği belgeler için her seferinde 10 bin Euro aldığını ortaya çıkarttı.
 
‘İşbirliğini keselim'
 
Alman siyasetçiler, yaşanan son olayın ardından Berlin'in müttefikleriyle istihbarat alanındaki işbirliğini yeniden gözden geçirmesini talep etmeye başladı.
 
Büyük kriz kapıda
 
Amerikan istihbaratının Almanya Başbakanı Angela Merkel'in telefon görüşmelerini dinlediğinin ortaya çıkmasıyla ağır darbe alan Washington-Berlin ilişkilerinin, son skandalla birlikte daha da kötüleşmesinden endişe duyuluyor. Merkel, ABD Başkanı Barack Obama'dan casusluk faaliyetlerini kesmesini istemiş, ancak Beyaz Saray talebi geri çevirmişti.
 
Almanların güveni kalmadı
 
Yaşanan casusluk skandalları Alman halkının ABD'ye olan güvenini yitirmesine neden oldu. TNS araştırma şirketinin Spiegel dergisi için yaptığı son araştırmaya göre Almanların yüzde 69'u artık ABD'ye güvenmediklerini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 57'si Berlin'in ABD'ye karşı daha bağımsız olmasını istiyor. ABD'ye karşı güven bunalımının Almanları Rusya'ya daha sıcak bakmaya ittiği yorumları da yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya