Ruslar uçak düşürdü: 49 ölü

Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçılar, orduya ait bir askerî uçağı düşürdü: 49 ölüReuters Haber Ajansı, Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçıların orduya ait bir askeri uçağı düşürdüğünü ve 49 kişinin öldüğünü duyurdu.Ukrayna'nın doğusundaki kentlerden Lugan

Ruslar uçak düşürdü: 49 ölü

Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçılar, orduya ait bir askerî uçağı düşürdü: 49 ölü

Reuters Haber Ajansı, Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçıların orduya ait bir askeri uçağı düşürdüğünü ve 49 kişinin öldüğünü duyurdu.

Ukrayna'nın doğusundaki kentlerden Lugansk'ın havaalanına doğru inişe geçen uçağın, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından vurulduğu ve düşürüldüğü bildiriliyor. Ukrayna askerlerini taşıyan uçağın, kargo tipi bir askeri uçak olduğu belirtiliyor.

Ukrayaa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, malzeme ve personel taşıyan uçağın "haince" bir saldırıya uğradığı belirtildi.

IL - 76 tipi nakliye uçağının ayrılıkçılar tarafından uçaksavar ve ağır kalibreli silahlarla vurulduğu kaydedilen açıklamada, saldırının, gece uçağın Lugansk havaalanına yaklaştığı sırada gerçekleştiği bilgisi aktarıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere ilişkin bilgiye yer verilmeyen açıklamada, ölenlerin ailelerine başsağlığı dilendi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya