Rumlardan kışkırtan açıklama!

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Rum tarafının Doğu Akdeniz'de hidrokarbon aramaları konusunda Türkiye'nin herhangi bir şey yapmaya cesaret edemeyeceğini iddia etti.Markulli, Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, Rum yöneti

Rumlardan kışkırtan açıklama!

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Rum tarafının Doğu Akdeniz'de hidrokarbon aramaları konusunda Türkiye'nin herhangi bir şey yapmaya cesaret edemeyeceğini iddia etti.

Markulli, Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, Rum yönetiminin, sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi" (MEB) içerisindeki 12. parselde petrol ve doğalgaz arama sondajlarına başlama niyeti konusunda Türkiye'nin uyarılarına karşılık, Rum yönetiminin ve Yunanistan'ın "yerinde ve zamanında tepki gösterdiğini" söyledi.

AB Dışişleri Bakanları, BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi ülkelerin dışişleri bakanları nezdinde girişimlerde bulunduklarını; Avrupa Birliği yetkilileri ile görüştüğünü anlatan Markulli, konunun 2-3 Eylül'de Polonya'da yapılacak AB Dışişleri Bakanları Gayrı Resmi toplantısının gündemine alınmasını da talep ettiğini belirtti.

"Rum yönetiminin BM'nin Deniz Hukuku Sözleşmesi'ni 1988'de onayladığını ve bu sözleşmeden kaynaklanan egemenlik haklarını kullandığını" ifade eden Markulli, "Bütün faaliyetleri ve komşu ülkelerle yaptığı anlaşmaları bu deniz hukukuna uygundur. Türkiye BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'ni ihlal ediyor ve görmezden geliyor" iddiasında bulundu.

TÜRKİYE CESARET EDEMEZ

Markulli, "Sizce Türkiye sıcak olay çıkartabilir mi?" sorusuna karşılık, "Bana göre, 'Kıbrıs cumhuriyeti' ile değil, Amerikan şirketi Noble Energy (sondaj çalışmasını yapacak şirket) ile karşı karşıya geleceğini dikkate alacağından Türkiye, bölgede herhangi bir olay çıkartmaya cesaret etmeyecek" iddiasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler