Rehin tutulan Türk şoförlerden haber geldi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından rehine alınan Türk TIR şoförlerinin güvende oldukları açıklandı.Kuzey Irak'ta yayın yapan Rudaw televizyon kanalına telefonla bağlanan ve kendini IŞİD sözcüsü olarak tanıtan Abu Ömer adlı bir kişi, rehi

Rehin tutulan Türk şoförlerden haber geldi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından rehine alınan Türk TIR şoförlerinin güvende oldukları açıklandı.

Kuzey Irak'ta yayın yapan Rudaw televizyon kanalına telefonla bağlanan ve kendini IŞİD sözcüsü olarak tanıtan Abu Ömer adlı bir kişi, rehin tutulan Türk TIR şoförlerinin güvende olduklarını ifade etti.

Türk şoförlerinin Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile bağlantılarının olup olmadığını araştırdıklarını söyleyen IŞİD sözcüsü, "Bizim amacımız Irak halkını Maliki'nin zulmünden kurtarmaktır. Şu anda elimizde bulunan Türk şoförlerin sağlık durumları iyi, emniyetteler. Şoförlerin Maliki ile bağlantısının olmadığı anlaşılırsa serbest, bırakılacaklar" şeklinde konuştu.

"Bölgesel Kürt Yönetimi topraklarına da saldırı düzenleme planınız var mı?" sorusuna IŞİD sözcüsü, "Bizim hedefimiz Irak halkını Maliki'nin zulmünden kurtarmaktır. Bölgesel Kürt Yönetimi topraklarına saldırı girişimde bulunmayacağız" dedi.

DAVUTOĞLU: DURUMLARI İYİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'daki Türk tır şoförlerinin durumuna ilişkin, “Biz, onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Onlarla ilgili bazı temaslar kuruldu. Kurduğumuz temaslarda durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti” dedi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler