Refah'ta Aile Evi İsrail Bombardımanında Yıkıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail askeri güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir ailenin yaşadığı konutu hedef alarak gerçekleştirdiği hava saldırısında, altısı çocuk olmak üzere toplam on dört kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Refah'ta Aile Evi İsrail Bombardımanında Yıkıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güney bölgesinde yer alan Refah şehrinde, bir aileye ait üç katlı bir evi hedef alarak bombalı bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırı sonucunda, aynı aileden altısı çocuk olmak üzere toplamda 14 kişi hayatını kaybetti. Olay, Filistin'in resmi haber ajansı WAFA tarafından duyuruldu. Saldırı sonrasında enkaz altında daha fazla ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Bu saldırı, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın son dönemdeki şiddetlenmesinin bir parçası olarak görülüyor. Hamas'ın silahlı kolu olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı 7 Ekim 2023'te geniş çaplı bir saldırı başlattı. Saldırının gerekçesi olarak, Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa gibi kutsal değerlere yönelik sürekli ihlaller gösterildi.

Bu olaylar zinciri içerisinde, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yaptığı saldırılarda, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 30,320 Filistinli'nin öldüğü, 71,533 kişinin yaralandığı bildirildi. Aynı dönemde İsrail tarafında da kayıplar verildi; İsrail ordusu 585 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmalar, kısa süreliğine insani sebeplerle ara verilse de, çatışmaların ve saldırıların devam ettiği görülüyor. Her iki taraf da esir takasları gerçekleştirirken, İsrail aynı zamanda binlerce Filistinliyi tutuklamaya devam ediyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda Filistinli siviller hayatını kaybediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler