Rasmussen’den Rusya’ya çağrı!

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya’ya, "Ukrayna’daki askeri birliklerini çekmesi, Kırım’ın ilhakını sonlandırması ve isyancıları desteklemeyi bırakması" çağrısında bulundu.Afganistan üzerine bir toplantı ile başlayan NATO 2014 Zirvesi ana g

Rasmussen’den Rusya’ya çağrı!

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya’ya, "Ukrayna’daki askeri birliklerini çekmesi, Kırım’ın ilhakını sonlandırması ve isyancıları desteklemeyi bırakması" çağrısında bulundu.

Afganistan üzerine bir toplantı ile başlayan NATO 2014 Zirvesi ana gündem maddelerinden olan Rusya-Ukrayna krizini üzerine NATO Ukrayna Komisyonu ile devam ediyor. Komisyonun açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Moskova yönetimine "Kırım’ın yasadışı ilhakını sonlandırması, Ukrayna’daki askeri birliklerini çekmesi ve isyancıları desteklemeyi bırakması" çağrısında bulundu. Bağımsız ve istikrarlı bir Ukrayna istediklerinin altını çizen Rasmussen, "Her ülke kendi kararlarını özgürce alabilmelidir. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Ukrayna’nın gerçekleştirdiği demokratik reformları destekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Rus yanlısı isyancı lider, yarın, ülkenin doğusunda 5 aydır süren savaşı sonlandıracak yeni bir barış planı üzerinde anlaşmaya varılması durumunda ateşkes emri vereceklerini açıkladılar. Galler’deki NATO zirvesi çerçevesinde açıklamalarda bulunan Poroşenko, ateşkesin, Minsk’te yarın yapılması planlanan, Ukrayna ve Rusya’dan diplomatların yanı sıra AGİT temsilcilerinin de katılacağı görüşmenin sonucuna bağlı olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler