Rashida Tlaib kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

ABD seçimlerinde tarih yazarak meclise girmeye hak kazanan Rashida Tlaib tüm dikkatleri üzerine toplayarak merak konusu oldu. Peki Rashida Tlaib kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar

Rashida Tlaib kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

ABD'de gerçekleştirilen seçimlerde Michigan eyaletinden seçimlere giren  Rashida Tlaib tarihi bir başarıya imza atarak "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın" oldu. Bu gelişlmeyle Tlaib tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. Peki Rashida Tlaib kimdir, nerelidir? İşte hakkında merak edilenler

Rashida Tlaib kimdir?

Aslen Filistinli olan Rashida Tlaib 24 Temmuz 1976'da ABD'de dünyaya geldi.  Wayne Devlet Üniversitesi, Western Michigan University Thomas M. Cooley Law School Üniversitelerinden mezun olarak eğitim hayatını tamamladı. 14 çocuklu bir ailenin en büyüğü olan Rashida Tlaib 2008'de Michigan'ın ilk Müslüman kadın eyalet meclisi üyesi olmuştu. Tlaib 2018'de de Demokrat Parti'den girdiği seçimlerde "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın" oldu. Eşinden ayrılan Tlaib'in iki çocuğu vardır.

Rashida Tlaib kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Seçimlere ilişkin daha önceden konuşan Tlaib, "Seçime, seçilmem tarihi bir şey olur diye girmedim. Adaletsizlikler için, Müslüman kimliklerini ve buraya ait olup olmadıklarını sorgulayan oğullarım için girdim. Asla kenarda bekleyen biri olmadım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya