Putin'in Türkiye esprisi!

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakereleriyle ilgili espri yaptı. Rusya ile ilgili yabancı uzmanların bir araya gelerek oluşturdukları Valdai Kulüp toplantısında yabancı konuklar Putin'e dünya gündemiyle ilgili

Putin'in Türkiye esprisi!

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakereleriyle ilgili espri yaptı. Rusya ile ilgili yabancı uzmanların bir araya gelerek oluşturdukları Valdai Kulüp toplantısında yabancı konuklar Putin'e dünya gündemiyle ilgili çeşitli sorular yöneltti.

Rus basınında yer alan haberlere göre, siyasi uzmanlardan biri Başbakan'a Türkiye'nin AB üyelik perspektifiyle ilgili görüşünü sordu. Putin, "Türkiye'nin AB üyelik belgesini verin bana ve ben imzamı atayım. Lafı mı olur?" yanıtını verdi.

Putin Libya eski lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesiyle ilgili kısa bir yorumda da bulundu: "Korkunç despot, korkunç şekilde yok edildi."

Toplantıda ekonomik konulara da değinen Putin, Rusya'nın ticaretinin yüzde 50'den fazlasının Avrupa ülkeleri ile olduğunu, kriz söylentilerinden fazlası ile endişe ettiklerini söyledi. Putin Avrupa'nın borç krizinden çıkabilmesi için 1,5 trilyon dolara ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya