Putin taraftarları zaferi kutluyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Putin'le birlikte meydana gelmesi bekleniyor.Merkez Seçim Kurulu yüzde 25'i sayılan oyların yüzde 63,18'ini Putin'in aldığını açıkladı. Komunist Parti Başkanı Genadi Zyuganov yüzde 17,32, milyarder iş adamı Mihail P

Putin taraftarları zaferi kutluyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Putin'le birlikte meydana gelmesi bekleniyor.

Merkez Seçim Kurulu yüzde 25'i sayılan oyların yüzde 63,18'ini Putin'in aldığını açıkladı. Komunist Parti Başkanı Genadi Zyuganov yüzde 17,32, milyarder iş adamı Mihail Prohorov yüzde 7,35, ulusalcı lider Vladimir Jirinovski yüzde 7,34 ve Adaletli Rusya Partisi lideri Sergey Mironov da yüzde 3,67 destek bulabildi.

Polis Manej Meydanı'na çıkan yolların trafiğe kapatıldığını, meydana ulaşmak isteyenlerin zorlandığını belirtti. Yerel sanatçılar verdikleri konserle taraftarları eğlendirirken, göstericiler Rusya bayrağı ve Putin posterleri ile zafer kutladı. Gece boyunca muhalif gruplar da farklı meydanlarda gösteri düzenledi.

ZYUGANOV SEÇİM SONUÇLARINI TANIMIYOR
Komunist parti lideri Zyuganov, seçimleri "haksız, adaletli değil ve saygı duyulmaz" olarak tanımladı. "Rüşvetle beslenen dev hükümet yapısı... sadece Putin için çalıştı" eleştirisi getiren Komünist lider, "Biz seçim sonuçlarını tanımıyoruz, meşru değil" şeklinde konuştu.

PROHOROV'A GÖRE 4 BİN İHLAL VAR
Sandıkta sürpriz yaparak yılların politikacıları Jirinovski ve Mironov'dan da daha fazla oy almayı başaran Prohorov, seçimlerle ilgili 8 bin şikayet aldıklarını ve 4 binin üzerinde ihlal tespit ettiklerini açıkladı. Kendi gözlemcilerinin sandık başında yer almasına izin verilmediğini iddia eden Prohorov, verileri topladıklarını resmi olarak mahkemeye başvuracaklarını ifade etti.

Rusya'da siyasi yaşamın önümüzdeki yıllarda değişeceğini savunan Prohorov, "Zannediyorum biz kazandık. Seçimlerden sonra aktif, akıllı insanlar yeni bir siyasi güç oluşturacak..." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler