Putin, Macron ile görüştü: Rusya durmayacak!

Fransa Lideri Macron, Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Rus kuvvetlerinin tüm Ukrayna’yı işgal edene kadar durmayacağını açıkladı.

Putin, Macron ile görüştü: Rusya durmayacak!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Rusya Devlet Başkanı Putin ile 90 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ele alındığı görüşmede Putin Macron'a "Rusya'nın operasyonu her şart altında başarıya ulaşacak" açıklamasında bulundu.

Elysée Sarayı, Perşembe günü Macron ile Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve görüşmenin 90 dakika sürdüğünü açıkladı.

PUTIN: RUSYA'NIN OPERASYONU BAŞARIYA ULAŞACAK
Görüşmede Putin Macron'a "Rusya'nın operasyonu her şart altında başarıya ulaşacak" açıklamasında bulundu.

MACRON'DAN PUTIN'E: UKRAYNA'DA DAHA KÖTÜSÜ YAŞANABİLİR
Görüşmede Macron'un ise Putin'e "büyük bir hata" yaptığını söylediği belirtildi. Fransız yetkililerin açıklamasına göre görüşmede Macron ayrıca savaşın uzun vadede Rusya'ya pahalıya mal olacağını ifade ettiği açıklandı.

AFP'nin haberine göre Macron görüşme sonrası Ukrayna'da daha kötüsünün yaşanacağına inandığını söyledi.

Macron daha önce bir televizyon konuşmasında, çatışmanın daha fazla tırmanmasını önlemek için Putin ile temas halinde kalmak istediğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler