Protesto için kendini böyle yaktı!

 Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, 40'lı yaşlarındaki protestocu erkeğin, dün gece Tel Aviv'de düzenlenen gösteride üzerine yanıcı bir sıvı dökerek kendini ateşe verdiğini açıkladı. Rosenfeld, hastaneye kaldırılan adamın, ağır yanık tedavisi gördüğünü söyled

Protesto için kendini böyle yaktı!

 

Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, 40'lı yaşlarındaki protestocu erkeğin, dün gece Tel Aviv'de düzenlenen gösteride üzerine yanıcı bir sıvı dökerek kendini ateşe verdiğini açıkladı.

 

Rosenfeld, hastaneye kaldırılan adamın, ağır yanık tedavisi gördüğünü söyledi.

 

İsrail'in Channel 10 televizyonu, yanan adamın ve alevleri tişörtler ve suyla söndürmeye çalışan kalabalığın görüntülerini yayımladı.

 

Tel Aviv'deki gösterinin bir benzeri de Kudüs'te yapıldı ve her iki gösteriye katılan binlerce kişinin, "herkese sosyal adalet" ve "bizleri sömürmeyi bırakın" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

 

İsrail'de geçen yıl yapılan, yaklaşık yarım milyon İsrailli'yi sokaklara döken gösterilerde, hayat pahalılığı, düşük maaşlar ve diğer sosyal sorunlar protesto edilmişti.

 

Gösteriler, hükümetin, sosyal meselelere çözümler bulacak bir komite oluşturmasıyla azalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler