Porto Riko Valisi’nden Trump’a: “O zorbanın ağzına vuracağım”

Porto Riko Valisi, ABD Başbakanı Donald Trump'a böyle yüklendi.

Porto Riko Valisi’nden Trump’a: “O zorbanın ağzına vuracağım”

Porto Riko Valisi Ricardo Rossello, ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef alarak, “O zorbanın ağzına vuracağım” dedi. 

ABD’ye bağlı içişlerinde bağımsız özerk bölge olan Porto Riko'da Vali Ricardo Rossello, ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef alarak, “O zorbanın ağzına vuracağım” ifadelerini kullandı. Vali Rossello, Trump’ın iki yıkıcı kasırgadan sonra Porto Riko’nun yeniden inşası için daha fazla fon tahsis etmeyi reddetmesinin sorulması üzerine yaptığı açıklamada, "Nezaketle cesareti karıştırmak bir hata olur. Eğer o zorba yaklaşırsa ağzına vuracağım” çıkışını yaptı. Rossello, Trump’ı Porto Riko halkına ikinci sınıf vatandaş gibi davranmakla suçladı. 

Daha önce de ‘Sömürgeci’ demişti 
2017’de yaşanan Maria Kasırgası'ndan sonra ilk günlerde ölü sayısı 16 olarak açıklandığında Trump trajediyi ciddiye almamıştı. Ardından ölü sayısı 3 bin olarak resmileşince Trump bu kez de rakamı abartılı bulunca o zamana kadar sessiz kalan Rossello, Trump için “Sömürgeci” demişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler