Polat Alemdar cinayet işlettirdi

 Arap dünyasında büyük ilgi gören Türk dizileri bu kez cinayet haberiyle gündeme geldi. Ürdün ’ün başkentin Amman’ın güneyindeki Madaba kentinde taksicilik yapan 37 yaşındaki Sami Mayayah geçen hafta çarşamba günü ortadan kayboldu. Mayayah’ın taksisi ise

Polat Alemdar cinayet işlettirdi

 

Arap dünyasında büyük ilgi gören Türk dizileri bu kez cinayet haberiyle gündeme geldi. Ürdün ’ün başkentin Amman’ın güneyindeki Madaba kentinde taksicilik yapan 37 yaşındaki Sami Mayayah geçen hafta çarşamba günü ortadan kayboldu. Mayayah’ın taksisi ise çölde bulundu. Polis ilk yaptığı açıklamada “Bu cinayetin nedeni hakkında hiçbir bilgimiz yok” açıklamasını yaptı. Taksicinin cesedi ise cinayetten 4 gün sonra yakınlardaki bir bölgede bulundu. Takside ve cesedin üzerindeki kan ve DNA örneklerini inceleyen polis, 17 ve 18 yaşındaki iki zanlıyı gözaltına aldı.

 

Polat'a özendik

Amman’da İngilizce yayın yapan The Jordan Times gazetesinin internet sitesindeki habere göre, zanlılar sorguları sırasında Kurtlar Vadisi dizisinden etkilendiklerini söyledi. Gazeteye konuşan bir kaynak, “Zanlılar Kurtlar Vadisi dizisinin kahramanına özendiklerini itiraf ettiler. Cinayet günü kurbandan, bölgede kadınları rahatsız eden birileri hakkında kendilerine bilgi vermesi istemişler. Kurban bunu kabul etmeyince de öldürmüşler” dedi.

 

Durum normale döndü

Pazartesi ise polisin zanlıları yakaladığı haberinin ardından kentte çatışmalar başladı. Sokaklarda lastikler yakan, polis noktalarına, dükkanlara ve evlere saldıran öfkeli grubu durdurmak için askeri birlikler zırhlı araçlarla sokaklana indi. Bir kent sakini “Durum şimdilik sakinleşmiş görünüyor ancak birçok dükkan açılmadı” diye konuştu. İçişleri Bakanı Galib Zubi ve Ulusal Güvenlik Şefi General Hüseyin Mecali de kente gitti.

 

Arapların ,Murad Alemdar'ı

Kurtlar Vadisi, yıllardır Arap dünyasının büyük kısmında takip edilen uydu kanalı Abu Dabi’nin yanı sıra Bahreyn, Cezayir, Tunus, Fas, Irak, Katar, Lübnan, Kuveyt, Mısır, Sudan, Suriye, Tunus, Umman ve Ürdün’de de Arapça dublajlı olarak yayınlanıyor. Arapça adı “Vadi El Diap ” olan dizide, “Polat Alemdar” karakteri Arapça dublajında “Murad Alemdar” olarak değiştirildi. “Kurtlar Vadisi” dizisi, Arap ülkelerinin yanı sıra Türk cumhuriyetlerinde de büyük ilgi görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler