"Piramitleri yıkmalıyız"

Mısır’daki Selefi hareketinin önde gelen liderlerinden Şeyh Mercan Salim Cevheri, geçtiğimiz aylarda radikal grupların yaptığı piramitlerin yıkılması çağrısını yineledi. Cevheri, yerel Dream TV2 kanalında katıldığı programda, 'put' olarak nitelendirdiği s

"Piramitleri yıkmalıyız"


Mısır’daki Selefi hareketinin önde gelen liderlerinden Şeyh Mercan Salim Cevheri, geçtiğimiz aylarda radikal grupların yaptığı piramitlerin yıkılması çağrısını yineledi. Cevheri, yerel Dream TV2 kanalında katıldığı programda, 'put' olarak nitelendirdiği sfenkslerin, piramitlerin ve Mısır’daki tüm heykellerin yıkılması gerektiğini savundu.

TALİBAN'I ÖRNEK ALIYORLAR
Afganistan’daki Taliban militanlarının 2001 yılında ülkedeki 2 büyük Buda heykelini tank ateşiyle parçalamasını örnek gösteren Cevheri, “İktidara geldiğimizde sfenks ve piramitleri yıkacağız. Mısır’ın dört bir yanındaki heykeller, Afganistan’daki kardeşlerimizin yaptığı gibi kırılmalı” diye konuştu.

Taliban örgütüyle bağlantısı olduğu bilinen Selefi Şeyh Cevheri, Mübarek döneminde 2 kez hapis yatmış, cezaevinden çıktıktan sonra ise Afganistan’a gitmişti. ABD’nin Afganistan’daki bir hava saldırısında yaralandıktan sonra Suriye’ye giden Cevheri, burada tutuklanmasının ardından Mısır’a gönderilmişti.

ÖNLEM ALINDI
Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, radikal grupların tehditleri karşısında ülkenin milli gelir kaynağı sayılan önemli turistik eserlerini, olası saldırılara karşı korumak üzere gereken önlemlerin alındığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya