'Peygamber'in tasvirine izin yok'

İran Kültür Bakanı Seyyid Muhammed Hüseyni, Hz. Peygamber’in sanatçılar tarafından tasvir edilmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı.Tahran'da Mısırlı gazetecilerle yaptığı toplantıda, İranlı bir yönetmenin çekimleri devam eden filminde Hz. Peyga

'Peygamber'in tasvirine izin yok'

İran Kültür Bakanı Seyyid Muhammed Hüseyni, Hz. Peygamber’in sanatçılar tarafından tasvir edilmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini açıkladı.

Tahran'da Mısırlı gazetecilerle yaptığı toplantıda, İranlı bir yönetmenin çekimleri devam eden filminde Hz. Peygamber'i tasvir ettiği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyni, İran İslam Cumhuriyeti'nin, Hz. Peygamber'in tasvirine kesinlikle izin vermeyeceğini vurguladı. Hüseyni, peygamberlerin tasvirinin haram olduğuna dair bir görüş birliği bulunmadığını ancak Hz. Peygamber konusunun farklı olduğunu kaydetti. 

İranlı ünlü yönetmen Mecid Mecidi'nin, çekimleri devam eden filminde Hz. Peygamber'i tasvir ettiği iddiaları İslam dünyasında büyük infiale yol açmıştı. 

Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi İslami Araştırmalar Konseyi geçen Cuma günü, İranlı yetkililere seslenerek, Hz. Peygamber'in tasvir edilmesini eleştirip, "İnsanların zihninde Hz. Peygamber'in tasviri hakkında bir karmaşaya neden olmaktan kaçınılmalıdır" ifadesini kullanmıştı. 

El-Ezher Şeyhi Ahmet Tayyib de İranlı yetkililere, "El Ezher Üniversitesi alimleri ve Ehli Sünnet'e göre Hz. Peygamber'in tasviri haramdır. Bu nedenle belirtilen filmin gösterimi konusunu gözden geçirmelisiniz" çağrısında bulunmuştu. 

 

'ŞİİLİK İHRAÇ ETMİYORUZ'

İran'ın, Şiiliğin başta Mısır olmak üzere, bölge ülkelerine yayılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü iddialarını da kesin bir dille reddeden Bakan Hüseyni, "Şiileştirme çalışması, İslami mezhepleri yakınlaştırma ilkesine aykırıdır" dedi. Hüseyni, bu yöndeki haberlerin bazı televizyon kanalları tarafından yayıldığını belirtirken, meydana gelen olayları da fitne olarak nitelendirdi. 

Ülkesinin Mısır ile her alanda güçlü ilişkiler kurmak istediğini vurgulayan İranlı Bakan, "İsrail dışında hiçbir ülkeyle kırmızı çizgimiz yoktur" diye konuştu. Mısır'da yaşanan son siyasi gelişmelerle ilgili görüşlerini de dile getiren Hüseyni, şunları söyledi: 

"Mısırda cereyan eden olaylar, Mısırlıların devrimlerini tamamlama ve ülkelerinin tam güç ve onuruna kavuşması konusundaki ısrarını ortaya koymaktadır. Mısırlıların baskıcı rejim ve destekçilerinden kurtulmak için devrimlerine devam etmelerini destekliyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya