Peşmergeden flaş açıklama!

IŞİD'in 1 aydan fazladır saldırdı ve "Almaktan vazgeçmeyeceği" dediği Kobani ile ilgili çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Reuters'a konuşan Peşmerge sözcüsü, "Kobani'ye savaşçı göndermeye hazırız." dedi.Peşmege'nin bu açıklamasından öncesi ABD ve Türkiye ka

Peşmergeden flaş açıklama!

IŞİD'in 1 aydan fazladır saldırdı ve "Almaktan vazgeçmeyeceği" dediği Kobani ile ilgili çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Reuters'a konuşan Peşmerge sözcüsü, "Kobani'ye savaşçı göndermeye hazırız." dedi.

Peşmege'nin bu açıklamasından öncesi ABD ve Türkiye kanadından sıcak açıklamalar yapıldı.

TÜRKİYE: KAPILARI AÇTIK

Kürt kanalı Rudaw, Türkiye peşmergeye Kobani'ye geçiş için izin verdiğini iddia etti. Bu iddiayı Dışişleri Bakanı doğruladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kobani'ye geçmek isteyen peşmerge güçlerine izin verdiğini söyleyerek 'Peşmergelerin Kobani'ye geçmesi için yardım ediyoruz.' dedi.

ABD: SİLAH GÖNDERDİK

ABD'den PYD'ye uçaklarla silah, cephane ve tıbbi malzeme yardımı gitti Flaş gelişmenin ardından ABD bir açıklama yaptı. Uçakların toplam 28 konteyner yardım yaptığı, bunun küçük silahlar ve cephanelikler ile tıbbi yardım olduğu belirtildi. ABD'li yetkili Obama'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiğini söyledi. Erdoğan geçen hafta bu ihtimale ilişkin "PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür" demişti.

ERBİL: 21 TON YARDIM GİTTİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, geçtiğimiz gece Erbil havaalanından uçakla Kobani'ye silah ve tıbbi malzemeden oluşan 21 ton yardım gönderildiğini açıkladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık resmi sitesi, silahların paraşütle Kobani'deki savaşçılara ulaştırıldığını duyurdu. Yardımların 28 paraşüt ile indirildiği ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler