Peru'da Deprem 500 Ölü

Kurtarma ekiplerinin sözcüsü Roberto Ocano, depremde ölenlerin sayısının 500-510 arasında olduğunu, 1600 kişinin de yaralandığını açıkladı.Bu arada Peru Devlet Başkanı Alan Garcia'nın, askeri bir uçakla depremin vurduğu kentlerden Pisko'ya gittiği bildiri

Peru'da Deprem 500 Ölü

Kurtarma ekiplerinin sözcüsü Roberto Ocano, depremde ölenlerin sayısının 500-510 arasında olduğunu, 1600 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Bu arada Peru Devlet Başkanı Alan Garcia'nın, askeri bir uçakla depremin vurduğu kentlerden Pisko'ya gittiği bildirildi.BM, 1 milyon dolar yardımda bulunduğunu açıkladı.

JAPONYA KIYILARINDA KÜÇÜK TSUNAMİ OLUŞTU

Japonya Meteoroloji Ajansı, Peru'da Richter ölçeğine göre 8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yapılan tsunami uyarısından saatler sonra küçük tsunami dalgalarının ülke kıyılarına ulaştığını bildirdi.

Ajans, tsunami uyarısının Japonya'nın Pasifik kıyıları için yapıldığını belirterek, bu kıyılarda 20 santimetre yüksekliğinde küçük tsunami dalgalarının saptandığını kaydetti.


Deniz seviyesindeki ufak değişimlerin güney yönünde hareket ettiğini, ancak tehlike oluşturacak kadar büyük olmadığını belirten ajans, surfçüleri ve kıyı sakinlerini dikkatli olmaya ve bölgeden uzak durmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya