Parayla mezar başında ağlanır

   4 Nisan’da kutlanan bayramda, insanlar ailesindeki ölülerin mezarlarına gidiyor, taşları temizliyor, boyuyor, rengarenk çiçeklerle süslüyor. Bu ritüeller, ölülerin ruhuna saygı anlamına geliyor. Törenlere katılmaya vakit bulamayan veya bu tatil günleri

Parayla mezar başında ağlanır

 

 

 

4 Nisan’da kutlanan bayramda, insanlar ailesindeki ölülerin mezarlarına gidiyor, taşları temizliyor, boyuyor, rengarenk çiçeklerle süslüyor. Bu ritüeller, ölülerin ruhuna saygı anlamına geliyor.

 

Törenlere katılmaya vakit bulamayan veya bu tatil günlerini daha iyi değerlendirmek isteyen Çinlilerse değişik bir yola başvuruyor. Kendilerinin yerine dini ayinlere katılacak, mezarları ziyaret edecek birilerini parayla tutuyorlar.

 

Hatta birçok yerde, bu hizmeti verenlerin reklamlarına rastlamak mümkün. Örneğin, 60 euroya mezar temizliği, mum yakma, meyve ve çiçekler bırakma işlemleri gerçekleştiriliyor. Eğer, sizin yerinize geçecek mezar ziyaretçinizin ağlamasını istiyorsanız, o zaman daha fazla paraya kıymanız gerekiyor.

 

Ağlama için ekstra ücretse bulunduğunuz şehre göre, 10 dakikası 35 ile 80 euro arasında değişiyor. Ancak makbul olanı, 20 dakikalık mendilli ve feryat figan ağlamalar. Tabii bunun için daha büyük bir mebla ödemek gerekiyo

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya