Papa'dan Türklere ağır hakaret

 Şubat ayında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek koltuğunu bırakan 16. Benedikt’in yerine seçilen Papa Fransuva, 3 yıl önce yazdığı bir kitapta Türkleri Nazilere benzetmiş. Papa seçilmeden önce Jorge Mario Bergoglio adını kullanan Arjantinli kardinalin

Papa'dan Türklere ağır hakaret

 

Şubat ayında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek koltuğunu bırakan 16. Benedikt’in yerine seçilen Papa Fransuva, 3 yıl önce yazdığı bir kitapta Türkleri Nazilere benzetmiş.
 
Papa seçilmeden önce Jorge Mario Bergoglio adını kullanan Arjantinli kardinalin, 2010 yılında Arjantinli Haham Abraham Skorka ile birlikte kaleme aldığı “Cennette ve Yeryüzünde” (Sobre el Cielo y la Tierra) adlı kitabı, geçtiğimiz günlerde gözden geçirilerek bir kez daha yayınlandı. Papa Fransuva ve Haham Skorka kitapta, ateizm, ölüm, kürtaj, dinler, eşcinsellik, kapitalizm ve holokost (Yahudi soykırımı) konularına giriyor. Papa kitabın “Dinler” bölümünde, “20. yüzyılda kendilerini tanrılar olarak görenler, tüm köyleri yerle bir ettiler. Türkler Ermenilere yaptı, Naziler de Yahudilere. İnsanları öldürmek için tanrısal niteliklere atıfta bulunan söylemler kullandılar” ifadesini kullanıyor. 
 
‘GÖRMEZDEN GELDİLER’ 
Papa kitapta, büyük güçlerin Ermeni soykırımı konusunda “ellerini yıkayarak” başka tarafa baktıklarını, çünkü aynı dönemde Osmanlı İmparatorluğu’nun da güçlü olduğunu savunuyor. Papa Fransuva, ünlü düşünür Karl Marx’ın “Din halkın afyonudur” sözünü değerlendirirken de “Cennette olduğunu düşünerek hakları için savaşmayan, tabii ki afyonun etkisi altındadır” diyor.
 
TEMSİLCİLER MECLİSİNDE HEYBELİADA TASARISI 
ABD Temsilciler Meclisi’nde, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması çağrısını içeren bir karar tasarısı sunuldu. Dışişleri komitesine sunulan 188 numaralı tasarı, “Türk hükümetine, Heybeliada Ruhban Okulu’nun koşulsuz olarak ve gecikmeksizin yeniden açılmasını kolaylaştırması çağrısı” başlığını taşıyor. Meclisteki Elen Grubu’nun eşbaşkanlarından Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Gus Bilirakis tarafından sunulan tasarıda, 12 milletvekilinin de ortak imzası var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya