Papa: Tanrı Brezilyalı!

PAPA seçilmesinden bu yana ilk ziyaretini Brezilya’ya gerçekleştiren Papa Francesco, uçakta bir araya geldiği gazetecilerle esprilerle dolu bir sohbet gerçekleştirdi. Yeni Papa’nın ülkelerinden seçilmesini arzu etmiş olan Brezilyalılara atıfta bulunan Fra

Papa: Tanrı Brezilyalı!

PAPA seçilmesinden bu yana ilk ziyaretini Brezilya’ya gerçekleştiren Papa Francesco, uçakta bir araya geldiği gazetecilerle esprilerle dolu bir sohbet gerçekleştirdi. Yeni Papa’nın ülkelerinden seçilmesini arzu etmiş olan Brezilyalılara atıfta bulunan Francesco, "Tanrı zaten Brezilyalı. Siz bir de Papa’nın buradan çıkmasını istediniz” dedi.

Katolik Kilisesi’ne yeni bir soluk getiren Arjantinli Papa Francesco, Mart ayındaki seçimlerin ardından dün ilk kez İtalya topraklarının dışına çıkarak, yine ülkesinin de bulunduğu Güney Amerika’da yer alan Brezilya’nın Rio da Janeiro kentine gitti. 4 ay önce Katoliklerin ruhani liderliğini üstlenmiş olan Francesco burada, 'Katolik Dünya Gençliği Günü’nün açılışını yapacak ve bazı etkinliklere katılacak. Papa’nın, 20 yıl içinde kendisini Katolik inancına bağlı hissedenler nezdinde ciddi oranda düşüş yaşandığı Brezilya’ya yaptığı bu önemli ziyaretini, ruhani liderle aynı uçakta seyahat eden 70 gazeteci de yakından izliyor.

Roma’dan hareketin ardından 12 saat sonra Brezilya’ya varan Papa, uçakta bir süre sohbet ettiği gazetecilerle şakalaşmaktan da geri durmadı. İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre Papa, uçakta bulunan Brezilyalı gazetecilerden birine, 'Tanrı zaten Brezilyalı. Siz bir de Papa’nın buradan çıkmasını istediniz' diye takıldı. Papa seçimleri sırasında favori adaylar arasında ülkelerinden bir kardinalin de olması Brezilyalıları çok umutlandırmış ancak Arjantin’den bir Papa seçilmesinin ardından ülke halkı, “Tanrı zaten Brezilyalı, bir Papamız olmasa da olur” esprileriyle kendilerini avutmuştu. 'Tanrı zaten Brezilyalı' cümlesi ise ülkede adeta bir slogana dönüştü.

GAZETECİLERE: “SÖYLENDİĞİ GİBİ VAHŞİ DEĞİLMİŞSİNİZ”

Uçakta bulunan gazetecilerin, 'Son derece samimi anlardı' diye anlattığı sohbetten detaylar bununla da kalmadı. Papa, seleflerinin aksine uçakta bir basın toplantısı yapmak istemediğine değinerek, “Bu benim için gerçekten çok zor” dedi.

Gazetecilere yönelik, 'Aslan gibi vahşi ve yırtıcılar' benzetmelerini işittiğini söyleyen Papa, “Elbette ne siz burada bana bağlılığınızı bildirmek, tapınmak için bulunuyorsunuz ne de ben aslanlar arasında. Ancak söylendiği gibi çok vahşi ve yırtıcı da görünmüyorsunuz” diye esprilerini sürdürdü.

Papa, toplumun, gençlerin ve özellikle de yaşlıların iyiliği için gazetecilerden yapacakları haberlerle kendisine yardım etmelerini de istedi. Papa, ziyaretinin ikinci gününde Rio de Janeiro’nun ünlü plajında yaklaşık 2 milyon kişinin katılacağı bir ayini de yönetecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya