Papa Ayininde 2 Kişi Öldü

Avusturya'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde bugün Mariazell kasabasında dini ayini yöneten Papa 16. Benediktus'u dinleyenlerden iki kişi kalp krizinden öldü.Avusturya'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde bugün Mariazell kasabasında dini ayini yöneten

Papa Ayininde 2 Kişi Öldü

Avusturya'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde bugün Mariazell kasabasında dini ayini yöneten Papa 16. Benediktus'u dinleyenlerden iki kişi kalp krizinden öldü.


Avusturya'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde bugün Mariazell kasabasında dini ayini yöneten Papa 16. Benediktus'u dinleyenlerden iki kişi kalp krizinden öldü. Katoliklerin hac merkezi olarak kabul ettikleri Mariazell kasabasında sağanak yağmur altında Papa'yı dinlemek üzere toplanan 30 bin kişi arasında 80 ve 83 yaşlarında iki kişinin fenalık geçirdiğini belirten Kızılhaç sağlık ekibi, isimlerini açıklamadığı bu kişilerin kalp krizi sonucu öldüklerini bildirdi.

Dini ayine ev sahipliği yapan Avusturya Katolik kilisesi de törende giymesi için Papa 16. Benediktus'a mavi ve sarı renklerin hakim olduğu özel bir kıyafet hazırladı. Ayine katılanlara da sarı yağmurluk ve mavi mendil dağıtan Katolik kilisesi yetkilileri, "mavi rengin gökyüzünü, sarının ise ışığı temsil ettiğini" belirttiler.

"AVRUPA ÇOCUK YOKSUNU"

Ayinde, "Avrupa kıtasının çocuk yoksunu" olduğunu belirten Papa, cemaate, "kürtaja karşı çıkmaları ve çocuk sahibi olmaları" çağrısında bulundu. 16. Benediktus, yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle Viyana'dan Mariazell'e helikopter yerine karayolundan otomobille geldiği için ayine yarım saatlik gecikmeyle katıldı. Papa'nın yönettiği Mariazell'deki dini ayine Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Başbakan Alfred Gusenbauer ile bazı bakanların da katıldıkları ve yağmura rağmen giydikleri sarı renkli yağmurluklarla ayini sonuna kadar dinledikleri gözlendi. Avusturya'daki resmi temaslarını sürdüren Papa 16. Benediktus, yarın başkent Viyana'da kent merkezindeki tarihi Stefan katedralinde düzenlenecek ayini yönetecek. Papa'nın bu ayinden sonra Viyana'dan ayrılması bekleniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya