Pakistan'da terör operasyonu

Pakistan güvenlik güçleri tarafından ülkenin güneybatısında ki Belucistan ve kuzeydeki Veziristan bölgelerinde ayrılıkçı militan gruplara karşı başlatılan operasyonda 26 kişinin öldüğü belirtildi. Belucistan Eyaleti Başkenti Kuetta'da AA muhabirine açıkla

Pakistan'da terör operasyonu
Pakistan güvenlik güçleri tarafından ülkenin güneybatısında ki Belucistan ve kuzeydeki Veziristan bölgelerinde ayrılıkçı militan gruplara karşı başlatılan operasyonda 26 kişinin öldüğü belirtildi.
 
Belucistan Eyaleti Başkenti Kuetta'da AA muhabirine açıklama da bulunan Güvenlik Güçler Sözcüsü Han Wasey, "Güvenlk güçleri istihbarat bilgileri üzerine Belucistan'ın güneyindeki Kalat Cohan Kabu, Daşt Harboi bölgelerinde, dağlarda gizlenen ayrılkçı gruplardan Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA), Birleşik Belucistan Ordusu (UBA) ve Belucistan Cumhuriyet Ordusu (BRA) üyesi militanlara karşı düzenlenen büyük operasyonda önde gelen 9 komutan dahil, 20 militanı öldürdü" dedi.
 
Silahlı operasyona komando birliklerin katıldığını belirten Wasey "10 saat ten fazla süren operasyonda şiddetli silahlı çatışmalar yaşandı, ve büyük miktarda mühimmat, uydu telefonları, laptop bilgisayar ele geçirildi" diye konuştu.
 
Ele geçirilen uydu telefonlardan Afganistan ve Hindistan'a ait numaraların bulunduğunu belirten Wasey Operasyonun gerektiğinde diğer bölgelerde de yapılacağını bildirdi.
 
Belucistan Eyaletindeki ayrılıkçı gruplar yıllardır bağımsız Belucistan Devletini kurmak için silahlı mücadele sürdürüyor.
 
- İHA Saldırısı
 
Öte yandan ülkenin kuzeybatısında Afganistan sınırına yakın aşiret bölgesi Kuzey Veziristan'da Pakistan Taliban militanların sığınaklarına İnsansız Hava Aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda 6 militanın öldüğü belirtildi.
 
Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şaval vadisinde militanların sığındığı iki eve düzenlenen füze saldırısında ilk belirlemelere göre 6 militan öldürüldü.
 
Pakistan'ın kuzeybatısındaki aşiret bölgelerine 2004'ten bu yana sürdürülen operasyonlarda aralarında çok sayıda çocuğunda yer aldığı 3 bini aşkın insan hayatını kaybetti.
 
Pakistan Ordusu daha önce yaptığı açıklamada, geçen yıl Haziran ayından bu yana ülkenin kuzeybatısında yer alan aşiret bölgelerinde Taliban militanlarına karşı sürdürdüğü Zar-e- Azb askeri operasyonunda 2 bin 600'den fazla militanın öldürüldüğünü ve 290 kadar askeri personelin de hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya